Valmsnes gård

Valmsnes gård ligger vakkert til ved Osensjøen i Åmot kommune i Innlandet.

På gården bor Jonas og Julie sammen med sønnene Sebastian og Ole Jakob. Jonas og Julie er begge født og oppvokst i Oslo men flyttet i 2011 til den lille bygda Osen for å satse på turisme, overnatting, selskaper og catering fra gården. Sammen har de bygget opp gården til å bli en driveverdig gård og en arbeidsplass for begge med melkeproduksjon og gårdsysteri.

Interessen og lidenskapen for foredling gjorde at de startet med ysting i 2015. Melk er en fantastisk råvare og utgangspunkt for så mange forskjellige produkter. Det er spesielt den tradisjonsrike osten pultost de har satset på – en av norges eldste oster og med en lang tradisjon i Hedmark.

I fjøset bor 24 fine melkekyr av rasen NRF. Det er disse som sørger for ystemelka til gårdsysteriet. I 2020 ble buskapet økt fra 8 til 24 melkekyr og fjøset ble bygd om fra båsføs til løsdriftsfjøs med melkerobot.

I tillegg til å drive ysteri tilbys det overnatting i en 240 kvm stor tømmerhytte på tunet. I huset er det 7 soverom totalt. Stort kjøkken og tv/peisestue, bad og veranda vendt mot sjøen. Huset leies ut med selvhushold.

Valmsnes gård består av 140 mål innmark og 3200 mål skog. Gården leverer rundt 95 tonn melk til Tine og foredler 60 tonn melk i gårdsysteriet.

Gårdens historie

Kirkebøker viser at det har vært fastboende på gården siden tidlig 1700- tallet. Skogbruk og fløting av tømmer var viktige næringskilder for dem som bodde på gården. Tilgang til Osensjøen ga muligheter for fiske og ferdsel via sjøveien.
Gården har i mange år vært eid av Glommen og Laagens brukseierforening. Gården huset  damvoktere som sørget for tilsyn og drift av Osenreguleringen.

Du kan kjøpe produktene våre i en rekke dagligvare- og spesialbutikker på østlandet.

Se alle utsalgsstedene